Жителите на село Перовски в Оренбург успяха да защитят домовете си

...
Жителите на село Перовски в Оренбург успяха да защитят домовете си
Коментари Харесай

Край Оренбург жители на село построиха язовир и се спасиха от наводнение ВИДЕО

Жителите на село Перовски в Оренбург съумяха да защитят домовете си от водата. Това, което ги избави от наводнението, беше язовир, който хората прекараха сами и безусловно го построиха дружно.

Както написа Baza, когато водата в река Урал почнала да се повишава, жителите на селото осъзнали, че техните къщи също могат да бъдат наводнени. След това стартират да събират пари и проектират язовир. Със събраните пари били поръчани хиляди кубични метри глина и строителството почнало. Язовирът е построен със лични сили непрекъснато.

Абсолютно всички помагали – мъжете строяли, дамите ги хранели. Задълженията били разпределени на фамилиите. Помагали и тези, които имат мотокари. А през нощта имало бдение - всички проверявали с фенерчета дали няма дупка в язовира.

В резултат на това язовирът оцеля. Водата остана пет дни и стартира да понижава едвам на 14 април.

В интернет се появи видео, на което поданици на селото стоят на язовира и се държат за ръце. Всички бяха снимани от въздуха с дрон – мащабите на градежа са впечатляващи. Мащабите на наводнението също бяха поразителни - всичко пред язовира беше наводнено.

Жителите споделиха, че не са получили никаква помощ от администрацията, даже незабавни заплащания. Някои се оплакаха, че чиновниците ги заплашват да ги санкционират за неразрешено строителство на язовира.

Припомняме, когато равнището на река Урал беше 1120 см, бяха наводнени 361 къщи и имоти. Продължава евакуацията на хора от засегнатия регион.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР